Hoe verduurzamen wij als medische groothandel de zorgsector?

Hoe verduurzamen wij als medische groothandel de zorgsector?

De zorgsector is een belangrijke sector voor onze maatschappij, maar heeft ook een aanzienlijke impact op het milieu door het gebruik van materialen, energie en afvalproductie. Als medische groothandel zijn wij ons bewust van deze impact en willen wij bijdragen aan het verduurzamen van de zorgsector. In deze blog vertellen wij je graag meer over de verschillende manieren waarop wij onze impact op het milieu verkleinen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Meer duurzame producten in ons assortiment

Een manier waarop wij verduurzamen, is door te kijken naar de producten die wij aanbieden. Zijn deze duurzaam geproduceerd en kunnen ze na gebruik worden gerecycled? Milieuvriendelijke producten zorgen namelijk voor minder afval en een lagere CO2-uitstoot. Daarom breiden wij elk jaar ons duurzame assortiment uit. Voor meer informatie over onze duurzame producten, raden wij je aan om contact op te nemen met onze Customer Service of een van onze accountmanagers. Zij adviseren je graag! Zoek je een duurzaam alternatief voor een specifiek artikel? Laat het ons vooral weten, wij helpen je verder.

We kiezen voor duurzame transport

Wij hebben als bedrijf besloten om ons ook te richten op duurzame mobiliteit. Een belangrijk aspect hiervan is het stimuleren van het gebruik van fietsen. Wij geven onze medewerkers de mogelijkheid om gebruik te maken van een fietsplan. Hierdoor wordt het gebruik van de auto verminderd, wat leidt tot een lagere CO2-uitstoot en een gezondere levensstijl voor onze medewerkers. Wij zijn trots om te kunnen zeggen dat door de implementatie van het fietsplan, momenteel 47% van onze medewerkers met de fiets naar het werk komen. Dit percentage groeit nog steeds en we hopen dat we in de toekomst nog meer medewerkers kunnen overtuigen om te kiezen voor de fiets. Naast het fietsplan, werken wij samen met lokale partners, zoals fietskoeriers, om onze logistiek duurzamer te maken. Ook zijn we continu bezig met het verduurzamen van ons transport met de vrachtwagen en hebben we onze CO2-uitstoot in 2022 met maar liefst 20% verminderd! Dit hebben we bereikt door het gebruik van schonere en zuinigere vrachtwagens en onze logistieke processen te optimaliseren.

Geen verspilling: producten krijgen een tweede kans

Wij geloven dat elk product waarde heeft en willen daarom zoveel mogelijk vermijden dat deze ongebruikt wordt weggegooid. Om deze reden doneren wij onze overtollige voorraad aan goede doelen. Op deze manier kunnen we niet alleen verspilling tegengaan, maar ook bijdragen aan het helpen van degenen die het nodig hebben.

Daarnaast zijn we aangesloten bij SAZ (samenwerkende algemene ziekenhuizen), een organisatie die zich inzet om artikelen een tweede kans te geven. Dit betekent dat we onze overtollige medische producten kunnen doneren aan andere ziekenhuizen en zorginstellingen die deze nog kunnen gebruiken.

Duurzaam energieverbruik

Wij hebben ons de afgelopen jaren gericht op het implementeren van duurzame technologieën om ons energieverbruik te verminderen. Een van de manieren waarop we dit hebben gedaan is door het installeren van zonnepanelen op onze gebouwen. Hierdoor wekken we onze eigen energie op en verminderen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. We zijn trots om te kunnen zeggen dat we nu een groot deel van onze energiebehoefte opwekken met behulp van deze duurzame technologie. We hebben ook geïnvesteerd in LED verlichting. Door over te stappen op deze energiezuinige verlichting hebben we ons energieverbruik nog verder kunnen verminderen.

Via deze methoden dragen wij bij aan een duurzamere zorgsector. Wil je weten hoe jij een steentje kan bijdragen? Lees dan onze blog over de verduurzaming van de medische wereld. Hierin geven wij tips over hoe jij jouw organisatie milieuvriendelijker kan maken.

| Gepubliceerd op: 01 mei | Terug
Bel mij terug
{{error}}