ADL-Hulpmiddelen

ADL-Hulpmiddelen

Ouderen of mensen met een beperking kunnen veel problemen ervaren bij de uitvoering van allerlei dagelijkse handelingen die voor een persoon zonder beperkingen geen moeite kosten. Deze mensen zijn vaak minder zelfstandig, mobiel en hebben vaker hulp nodig bij algemene dagelijkse levensverrichtingen door een verslechterde fysieke gesteldheid. ADL-hulpmiddelen kunnen de benodigde oplossingen en ondersteuning bieden aan deze mensen. In dit blog zullen we je er meer over vertellen, zodat jij ADL-hulpmiddelen ook op een goede manier kunt toepassen binnen de zorginstelling.

Wat zijn ADL-hulpmiddelen en waar dienen ze voor?

ADL-hulpmiddelen zijn hulpmiddelen voor algemene dagelijks levensverrichtingen. De hulpmiddelen zijn speciaal ontwikkeld om mensen te ondersteunen bij deze verrichtingen, zodat de persoon toch in staat is om de dagelijkse handelingen zelfstandig uit te kunnen voeren. Onder alledaagse levensverrichtingen kun je denken aan bewegen, huishouden, douchen, eten en drinken, naar het toilet gaan en nog veel meer. ADL-hulpmiddelen zijn er om ondersteuning te bieden tijdens het verrichten van deze dagelijkse activiteiten en leveren een positieve bijdrage aan de zelfredzaamheid van een oudere of beperkte. Met behulp van deze hulpmiddelen wordt het leven eenvoudiger en mobieler gemaakt voor mensen met fysieke problemen in zowel een zorgstelling als thuis(zorg).

Welke ADL-hulpmiddelen zijn er?

Er zijn allerlei soorten ADL-hulpmiddelen die gemak, comfort en veiligheid kunnen bieden aan mensen met een verslechterde fysieke gesteldheid. Welk ADL-hulpmiddel er wordt gebruikt is afhankelijk van de leefsituatie van de persoon. Verblijft deze namelijk in een zorginstelling, woont de persoon zelfstandig thuis of krijgt hij/zij thuiszorg?

In een zorginstelling worden er voornamelijk hulpmiddelen gebruikt bij het eten en drinken dat zelfstandig wordt uitgevoerd door de patiënt. Zo zijn er speciale hulpmiddelen beschikbaar zoals: aangepast bestek, borden, drinkbekers, rietjes en accessoires voor de medicatie. Daarnaast worden er ook veel producten gebruikt om het bewegen te vergemakkelijken en de mobiliteit te ondersteunen. Dit zijn bijvoorbeeld bed beugels, anti slipmatten, rollators en rolstoelen. Dit is slechts een greep uit ons assortiment. Voor een compleet overzicht kun je onze webshop bezoeken.

ADL-hulpmiddelen kunnen voor nog veel meer dagelijkse handelingen worden gebruikt. Er zijn namelijk ook allerlei producten om te ondersteunen in de keuken, slaapkamer en comfort, het huishouden of bij het nemen van een bad of douche. Dit soort producten worden vaak geadviseerd en gebruikt wanneer een persoon de zelfstandige leefsituatie wil verlengen of verbeteren.

Zelfredzaamheid opbouwen

De ADL-hulpmiddelen zijn niet alleen handig voor ouderen of mensen met een beperking, maar ook voor mensen met een “tijdelijke” beperking, een ziektegeval of een recente operatie waardoor een persoon belemmerd is in zijn dagelijkse handelingen. Zo kan een patiënt bijvoorbeeld zijn bestek en drinkbeker niet goed vasthouden of niet in staat zijn om zich goed te bewegen. ADL-hulpmiddelen zijn dan een goede oplossing om dagelijkse handelingen zelfstandig uit te blijven voeren en langzamerhand de zelfredzaamheid weer op te bouwen. Er zijn ook verschillende producten om oefeningen uit te voeren en zo beweging van het lichaam te stimuleren.

Wil je meer te weten komen over ons assortiment in ADL-hulpmiddelen, of heb je nog vragen na het lezen van de blog? Neem dan contact op met jouw Accountmanager of onze Customer Service via 0570 – 63 40 71 of info@fvdvooren.nl.

Gepubliceerd op: 05 augustus | Terug
Bel mij terug
{{error}}