Een kijkje achter de schermen bij de inkoopafdeling van F. Van de Vooren!

Een kijkje achter de schermen bij de inkoopafdeling van F. Van de Vooren!

Het inkoopproces: efficiënt en klantgericht

Bij F. vd Vooren zetten we sterk in op een efficiënt en goed georganiseerd inkoopproces dat is opgedeeld in twee categorieën: voorraadgestuurde en ordergestuurde artikelen. Deze aanpak stelt ons in staat om altijd te voldoen aan de vraag van onze klanten.

Voorraadgestuurde artikelen vormen een groot onderdeel van ons automatische inkoopsysteem. Door voortdurend de voorraadniveaus te bewaken en te evalueren, kunnen we precies bepalen wanneer bestellingen moeten worden geplaatst. Deze proactieve benadering zorgt ervoor dat we nooit zonder essentiële artikelen komen te zitten en onze klanten op elk moment kunnen bedienen.

Aan de andere kant hebben we onze ordergestuurde artikelen, waarbij we een wekelijkse cyclus hanteren voor het verzamelen van bestellingen. Door deze bundeling van orders kunnen we kosteneffectieve bestellingen plaatsen bij onze leveranciers, wat zorgt voor efficiëntie en optimale gebruik van middelen. We hebben bewust gekozen voor een wekelijkse bestelroutine, zodat we de inkoopprocessen kunnen stroomlijnen en tegelijkertijd de levering aan onze klanten consistent en betrouwbaar houden.

Een bijzondere focus ligt op de stoma-artikelen die we aanbieden. Hierbij hebben we een nog intensievere aanpak. We begrijpen hoe belangrijk het voor onze klanten is om deze artikelen altijd op tijd geleverd te hebben. Daarom hebben we ervoor gekozen om een dagelijkse bestelprocedure in te voeren.  

Teamwerk en toewijding

Wij zijn een inkoopteam van drie personen die elk verantwoordelijk zijn voor verschillende aspecten van het inkoopproces. Armanda zorgt voor de operationele inkoop, inclusief facturen, orderbevestigingen en klachtenafhandeling. Melanie is onze tactische inkoper, die nauw samenwerkt met leveranciers, nieuwe producten opspoort en het assortiment uitbreidt. Paul, onze strategische inkoper, richt zich op het beleid en beheert de samenwerking met onze grote leveranciers.

Inkoop team van medische groothandel f vd vooren
Onze tactische inkoper: Melanie

Passie voor de zorg

Wat ons echt aanspreekt, is de diepgaande betekenis die ons werk toevoegt aan het gehele proces van producent naar klant. Voor Melanie gaat het verder dan alleen het vervullen van een functie; het draait om het creëren van toegevoegde waarde in het proces van producent naar klant. Zij benadrukt het belangrijke aspect van prijsbeheer, waarbij ze invloed heeft op prijzen om zorg betaalbaar te houden. Dit geeft haar niet alleen een gevoel van voldoening, maar ook een gevoel van verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de zorg die we bieden toegankelijk blijft voor iedereen die het nodig heeft. Armanda vind het leuk om klanten te ondersteunen en een impact te hebben op het leveren van de beste zorg. Het gevoel van voldoening dat ze krijgt wanneer ze weet dat ze bijdraagt aan het verbeteren van de zorgervaring van onze klanten, motiveert haar om elke dag het beste van zichzelf te geven. 

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

We streven ernaar om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in de markt. Dit doen we door jaarlijks gesprekken te voeren met onze leveranciers. Deze gesprekken bieden ons gelijk de gelegenheid om te evalueren hoe we samenwerken, om eventuele klachten of problemen te bespreken en om gezamenlijk oplossingen te vinden. Tijdens deze gesprekken bespreken we ook innovaties en nieuwe ontwikkelingen in de sector. Naast deze directe interactie met leveranciers, bezoeken we beurzen en evenementen. Deze evenementen bieden ons een platform om nieuwe producten en technologieën te ontdekken, om te netwerken met andere experts en om inzicht te krijgen in opkomende trends die de toekomst van de markt kunnen vormgeven.

Uitdagingen en samenwerking met leveranciers

Er zijn natuurlijk ook enkele uitdagingen op het gebied van inkoop, zoals lange levertijden en prijsverhogingen. Hoewel we niet alles in de hand hebben, streven we ernaar om onze klanten altijd de best mogelijke service te bieden. Een goede samenwerking met onze leveranciers is daarbij van groot belang. We onderhouden regelmatig contact, zowel bij positieve als negatieve situaties, en hechten waarde aan open en oprechte communicatie.


Onze operationele inkoper: Armanda

Klantgericht en merkonafhankelijk

Bij F. vd Vooren staat de klant altijd centraal. We bieden een breed assortiment, waarbij we ons richten op de vraag van de klant. We geloven dat het begrijpen van wat onze klanten nodig hebben, ons in staat stelt om echt waardevolle oplossingen te bieden. Ons doel is om het bestelproces voor onze klanten zo naadloos en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Of het nu gaat om een enkel product of een uitgebreide bestelling, we willen dat onze klanten vertrouwen op ons als een betrouwbare leverancier voor alles wat ze nodig hebben. 

Een van onze onderscheidende kenmerken is ons merkonafhankelijkheid. Door niet gebonden te zijn aan specifieke merken, kunnen we de beste oplossingen vinden die voldoen aan de specifieke eisen van onze klanten. Onze merkonafhankelijke aanpak stelt ons in staat om oprecht te handelen in het belang van onze klanten. Dit betekent dat we geen compromissen sluiten als het gaat om het aanbieden van producten die voldoen aan de hoogste normen.

Meer weten over onze organisatie? Volg ons dan vooral op LinkedIn. Binnenkort laten wij je kennis maken met meer collega's!

Gepubliceerd op: 26 september | Terug
Bel mij terug
{{error}}