Alles wat je moet weten over medische drinkvoeding

Alles wat je moet weten over medische drinkvoeding

Medische drinkvoeding wordt veelal gebruikt als oplossing voor mensen die ziek zijn, ondervoed zijn/het dreigen te raken of een voedselallergie hebben. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je door omstandigheden moeite hebt om vast voedsel te eten. Denk hierbij aan moeite met slikken of kauwen. In deze gevallen krijgt het lichaam met de dagelijkse voeding te weinig energie en voedingsstoffen binnen en heeft het een aanvulling op het normale eten nodig. Drinkvoeding zorgt voor extra energie en zit vol met eiwitten, vezels en alle andere voedingsstoffen die je elke dag nodig hebt. In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over de functies van medische drinkvoeding en de smaken die beschikbaar zijn voor jou.

Wat is medische drinkvoeding?

Medische drinkvoeding is een samengestelde vloeibare voeding dat bestaat uit alle voedingsstoffen zoals: eiwitten, energie, koolhydraten, vitamines en mineralen. De drinkvoeding is speciaal bewerkt voor de dagelijkse behoefte aan deze voedingsstoffen en kan ook worden gebruikt als complete vervanger van normaal eten. Tekorten in het lichaam worden aangevuld en de conditie, spiermassa en weerstand worden verbeterd. De drinkvoeding wordt ook wel dieetvoeding genoemd en wordt vaak voorgeschreven door een arts of diëtist. Deze is dan ook op recept te verkrijgen.

Waar iedereen zijn eigen voedingsbehoefte en eigen voorkeuren heeft, zijn er ook vele soorten medische voeding. De producten worden op basis van melk, yoghurt en sap gemaakt en kunnen erg variëren qua smaak en toepassing. Medische drinkvoeding kan speciaal zijn afgestemd voor bepaalde ziektes of aandoeningen zoals diabetes of decubitus (doorligwonden). Er kunnen dan ook allerlei behoeftes mee worden vervuld. Zo is het ene product energieverrijkt, met veel of weinig eiwit, en bevat het andere product extra vezels of is deze beschikbaar in verdikte vorm. Kortom, kant-en-klare medische drinkvoeding biedt dé oplossing voor elk lichaam waarbij het binnenkrijgen van de benodigde voedingsstoffen problemen met zich meebrengt.

Verschillende smaken bij medische drinkvoeding

Het aanbod in smaak is enorm bij deze vorm van voeding. Het assortiment van F. v.d. Vooren bevat alle denkbare smaken zodat er voor iedereen wat lekkers beschikbaar is. Zoete smaken als aardbei, chocolade- of koffie en banaan zijn erg populair in het aanbod dat beschikbaar is bij verschillende grote merken. De drinkvoeding smaakt vaak zoet om de bijsmaak van mineralen en vitaminen te onderdrukken. Naast de zoete smaken zijn er ook andere populaire smaken als vanille, karamel, perzik en ook voeding met een neutrale smaak. Zo zijn er nog veel meer smaken als deze om uit te kiezen en is afwisseling goed mogelijk bij drinkvoeding.

medische drinkvoeding

Tips voor het drinken van medische drinkvoeding

Niet iedereen ervaart het drinken van medische drinkvoeding als aangenaam. Er zijn dan ook een aantal opties om de smaak en het drinken van de voeding te verbeteren. Allereerst kun je variëren in de temperatuur van het drankje. Drinkvoeding met koffie- of chocoladesmaak heeft warm vaak een betere smaak. Daarentegen zijn zoete smaken het lekkerst op koelkasttemperatuur. Wanneer je niet zo houdt van een overheersende zoete smaak, kun je ook een scheutje melk of yoghurt toevoegen, of zelfs een ijsblokje. Zo kan de smaak dus meer naar persoonlijke voorkeuren worden afgestemd. Het is belangrijk om verschillende smaken van verschillende merken te proberen, om zo de lekkerste smaken te ontdekken. Voordat je een keuze maakt in een bepaalde smaak of product, is het natuurlijk ook van groot belang dat dit product aansluit bij jouw behoeftes. Zorg daarom dat je over de juiste informatie van producten beschikt, of stel vragen waar nodig.

Tot slot hebben we nog een laatste tip voor het gebruik van drinkvoeding. Het drinken is zelfs met een lekkere smaak soms lastig vol te houden, omdat het een verzadigd gevoel geeft. De geur van drinkvoeding is niet altijd even prettig. Vandaar ons advies om de drinkvoeding langzaam en direct met een rietje uit de verpakking te drinken, om dit zo prettig mogelijk te maken.

Wil je meer te weten komen over ons assortiment in medische drinkvoeding, of heb je nog vragen na het lezen van dit blog? Neem dan contact op met jouw Accountmanager of onze Customer Service via 0570 – 63 40 71 of info@fvdvooren.nl.

Gepubliceerd op: 18 maart | Terug
Bel mij terug
{{error}}